Cukinia z mascarpone Galbani, kurczakiem i orzeszkami piniowymi

Cukinia z mascarpone Galbani, kurczakiem i orzeszkami piniowymi

Recette Cukinia z mascarpone Galbani, kurczakiem i orzeszkami piniowymi

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Rozgrzej płytę grillową (lub włącz funkcję grilla w piekarniku). Umyj i pokrój cukinię w cienkie plasterki, bez obierania. Posmaruj cukinię oliwą i podpiecz na grillu. Pokrój kurczaka w kostkę, usmaż na patelni. Dodaj orzeszki, podsmażaj razem przez pół minuty. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą ziół prowansalskich. Rozgrzej piekarnik do 210 stopni. Na każdym plasterku cukinii rozsmaruj troszkę mascarpone, a na wierzch wyłóż kurczaka. Piecz przez 12 minut. Podawaj gorące.