Eskalopki wołowe z sosem pomidorowym i mozzarellą Galbani

Eskalopki wołowe z sosem pomidorowym i mozzarellą Galbani

Recette Eskalopki wołowe z sosem pomidorowym i mozzarellą Galbani

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Polej obficie patelnię oliwą extra vergine. Przyrumień na niej 4 zmiażdżone, nieobrane ząbki czosnku.
Gdy ząbki czosnku nabiorą złocistej barwy, dodaj purée z pomidorów i sól.
Duś na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj czarny pieprz i posyp obficie oregano.
Ułóż cztery plastry mięsa w sosie pomidorowym tak, aby były całkowicie przykryte, i duś przez 5 minut.
Odwróć mięso i duś przez kolejne 5 minut.
Na minutę przed końcem gotowania ułóż na każdym kawałku mięsa mozzarellę pokrojoną w plasterki i pozwól, aby się lekko roztopiła.
Ułóż plastry na półmisku i przed podaniem posyp obficie natką.