Gnocchetti ze świeżym kremem z groszku i mozzarellą

Gnocchetti ze świeżym kremem z groszku i mozzarellą

Recette Gnocchetti ze świeżym kremem z groszku i mozzarellą

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę, zrumień ją na patelni na oliwie z oliwek. Dodaj groszek i gotuj przez 20 minut, dolewając po trochę bulion i soląc. Kiedy groszek zmięknie, zestaw go z ognia i zmiksuj blenderem na gęste, kremowe purée. W razie potrzeby masę groszkową można jeszcze przetrzeć przez drobne sitko, aby usunąć wszelkie łupinki groszku.
 
Wlej krem do dużej miski i dodaj biały pieprz, nasiona kolendry i sery Pecorino i Galbani Grana Padano. Wymieszaj dokładnie i odstaw na bok. Ugotuj makaron w osolonej wodzie i pokrój w kostkę ser Galbani Mozzarella Light. Kiedy makaron będzie gotowy, wymieszaj go na patelni z kremem i mozzarellą. Danie podawaj gorące.