Przekąska z mozzarellą Galbani i guacamole

Przekąska z mozzarellą Galbani i guacamole

Recette Przekąska z mozzarellą Galbani i guacamole

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Umyj cukinię, usuń pestki i włókna. Obieraczką do warzyw pokrój cukinię w bardzo cienkie plastry przypominające makaron tagliatelle. Mozzarellę pokrój w cienkie plastry. Suszone pomidory pokrój na małe kawałki. Zwiń fantazyjnie wstążki z cukinii, na każdej połóż plaster mozzarelli, utwórz małe łódeczki pomagając sobie wykałaczką. Na każdej połóż łyżkę guacamole i niewielki kawałek suszonego pomidora. Przed podaniem posyp ostrą papryką. Wskazówka: łódeczki przygotuj w ostatniej chwili przed podaniem. Mozzarellę możesz pokroić wcześniej i przechować ją w wodzie z opakowania.