Stożki mozzarelli z guacamole

Stożki mozzarelli z guacamole

Recette Stożki mozzarelli z guacamole

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Umyj cukinię, usuń pestki i włókna.
Obieraczką do warzyw pokrój cukinię w bardzo cienkie plastry przypominające makaron tagliatelle.                                  
Mozzarellę pokrój w plasterki. Suszone pomidory pokrój na małe kawałki.                                                                  
Zwiń fantazyjnie wstążki z cukinii, na każdej połóż plaster mozzarelli, utwórz małe stożki, pomagając sobie wykałaczką. Na każdym stożku połóż łyżkę awokado rozgniecionego widelcem z oliwą i solą oraz niewielki kawałek suszonego pomidora. Przed podaniem posyp ostrą papryką.                                                                        

Wskazówka: stożki przygotuj w ostatniej chwili przed podaniem. Mozzarellę możesz pokroić wcześniej i przechować ją w wodzie z opakowania.