Ciasto z Mascarpone i truskawkami

Ciasto z Mascarpone i truskawkami

Recette Ciasto z Mascarpone i truskawkami

Składniki

(dla 6 osób)

Przygotowanie

Na początku rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj truskawki: umyj je i pokrój w kostki.
Używając miksera, połącz Mascarpone Galbani z cukrem. Następnie, jedno po drugim, dodaj do tego jajka, olej i przesianą mąkę. Na końcu wsyp proszek do pieczenia i zmiksuj ze sobą wszystkie składniki.
Delikatnie, mieszając szpatułką od spodu, dodaj do ciasta przygotowane wcześniej truskawki i dobrze wymieszaj. Następnie przelej masę do tortownicy i piecz przez 45 minut. Za pomocą wykałaczki sprawdź, czy ciasto dobrze się upiekło, a gotowe odstaw do ostygnięcia.
Wskazówka Galbani: Dla lepszego efektu, wyciągnij Mascarpone Galbani z lodówki pół godziny przed użyciem