Grzanki z Gorgonzolą Galbani

Grzanki z Gorgonzolą Galbani

Recette Grzanki z Gorgonzolą Galbani

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Pokrój chleb na kromki o szerokości około 1 cm. Orzechy posiekaj na grube kawałki. Gorgonzolę rozgnieć dokładnie widelcem tak, aby stała się miękka. Posmaruj grzanki serem, posyp orzechami i ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową. Nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni i wstaw grzanki na 5 minut.
Obierz gruszkę, wyjmij z niej gniazdo nasienne, pokrój ją na drobną kostkę i włóż do rozcieńczonego wodą soku z cytryny.
Po wyjęciu grzanek z piekarnika odsącz dobrze kawałki gruszki i połóż ja na każdą grzankę. Podawaj grzanki na gorąco.