Kuleczki z łososia, ziemniaków i mozzarelli Galbani

Kuleczki z łososia, ziemniaków i mozzarelli Galbani

Recette Kuleczki z łososia, ziemniaków i mozzarelli Galbani

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Ziemniaki obierz i ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Umyj i pokrój w plasterki pora, podsmaż go na oliwie. Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź je, włóż z powrotem do garnka, wrzuć do nich plasterki pora, dopraw solą i pieprzem, zrumień je na średnim ogniu, podsmażając przez 5 minut. Mozzarellę pokrój i wrzuć do miski lub blendera. Dodaj jajka, pora i ziemniaki. Zmiksuj wszystko razem, następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek oraz łososia pokrojonego na małe kawałki i wymieszaj łyżką. Uformuj z masy kulki o średnicy 5 cm. Obtaczaj każdą w bułce tartej. Smaż kuleczki na głębokim tłuszczu przez około minutę. Podawaj gorące.