Makaron fusilli z Ricottą Galbani i pomidorami

Makaron fusilli z Ricottą Galbani i pomidorami

Recette Makaron fusilli z Ricottą Galbani i pomidorami

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Zagotuj w rondlu osoloną wodę. Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu albo aż stanie się „al dente”. W międzyczasie przygotuj sos. Umyj i poćwiartuj pomidorki koktajlowe, usuwając z nich nasiona. Włóż pięć pomidorków do blendera, dodaj Ricottę Galbani i dobrze zmieszaj. Gotowe! Teraz przelej zawartość blendera do dużej miski, posyp liśćmi bazylii i dodaj różowy pieprz. Kiedy makaron będzie gotowy, odsącz go, dodaj do miski z Ricottą Galbani i sosem pomidorowym i spryskaj oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dobrze zmieszaj całość i podawaj w dużych porcjach.
Wskazówka Galbani: Dodaj odrobinę sera Parmigiano albo pecorino oraz łyżkę stołową oleju do blendera.