Makaron z Ricottą Galbani i rukolą

Makaron z Ricottą Galbani i rukolą

Recette Makaron z Ricottą Galbani i rukolą

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Umyj i wysusz rukolę, następnie pokrój ją w cienkie paski. Zagotuj wodę na makaron, dodaj sól i makaron macaroni. Dodaj połowę pokrojonej rukoli do makaronu. Na patelni podgrzej olej z ząbkiem czosnku (obranym i delikatnie pokruszonym). Gdy czosnek zmieni kolor na brązowy, zabierz go z patelni. Osusz makaron i przenieś go na patelnię z olejem o czosnkowym aromacie. Dodaj pozostałą rukolę pokrojoną w paski. Przenieś całość do naczynia z Ricottą Galbani. Podawaj danie od razu, przyprawione świeżo mielonym pieprzem.
Wskazówka Galbani: Dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, aby dodać więcej koloru do Twojego dania.