Pizza z Ricottą, Gorgonzolą i kwiatami dyni

Pizza z Ricottą, Gorgonzolą i kwiatami dyni

Recette Pizza z Ricottą, Gorgonzolą i kwiatami dyni

Składniki

(dla 2 osób)

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Wyłóż blaszkę do pieczenia papierem do pieczenia. Weź ciasto na pizzę i wyłóż je na blat. Posyp je Mozzarellą Galbani pokrojoną w kostki, Ricottą Galbani i Gorgonzolą D.O.P Cremoso Galbani. Weź cukinię, pokrój na długie, cienkie i równe słupki i umieść na pizzy. Dla lepszego smaku dodaj anchois, układając je w kształt róży. Połóż pizzę na blaszce do pieczenia i piecz przez około 20 minut. Na krótko przed końcem czasu dodaj kwiaty dyni, układając je w promienisty kształt i dokończ pieczenie ricotty, gorgonzoli i kwiatów dyni.
Wskazówka Galbani: Udekoruj swoją pizzę pomidorkami koktajlowymi