Placuszki z ricottą

Placuszki z ricottą

SKŁADNIKI:

  • 110g serka Ricotta Galbani
  • 1 łyżka serka Mascarpone Galbani
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej
  • starta skórka z 1 pomarańczy
  • prażone płatki migdałowe
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • kilka listków mięty
  • olej do smażenia

STEP BY STEP:

  • Wymieszaj ser ricotta
  • Dodaj jajka, płatki migdałowe i skórkę pomarańczy
  • Dodaj mąkę i sól
  • Dokładnie wymieszaj
  • Rozgrzej oliwę na patelni
  • Usmaż placuszki
  • Nałóż serek mascarpone
  • Udekoruj płatkami migdałów i listkami mięty
Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 1