Risotto z cykorią i gorgonzolą Galbani

Risotto z cykorią i gorgonzolą Galbani

Recette Risotto z cykorią i gorgonzolą Galbani

Składniki

(dla 4 osób)

Przygotowanie

Umyj liście cykorii, przekrój wzdłuż na pół. Cebulę pokrój w piórka, bekon w mniejsze kawałki. Rozgrzej oliwę, podsmaż delikatnie cebulę z bekonem na głębokiej patelni lub w rondlu. Gdy cebula się zrumieni, dodaj cykorię i zwiększ ogień. Po kilku minutach wsyp ryż, mieszaj, aż stanie się szklisty. Wlej wino, a następnie chochlę gorącego bulionu. Dodawaj bulion, jak tylko ryż wchłonie poprzednią porcję. Kiedy ryż będzie prawie ugotowany, dodaj gorgonzolę i dobrze wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło i tarty ser.