Sałatka z truskawkami i granatem

Sałatka z truskawkami i granatem

SKŁADNIKI:

  • 125g serka Ricotta Galbani
  • 300g świeżych truskawek
  • pół szklanki listków mięty
  • 1 papryczki chilli
  • 1 granat
  • Vinegret - 3 łyżki syropu klonowego
  • Vinegret - 1 łyżka soku z cytryny
  • Vinegret - 2 łyżki oliwy extra vergine

STEP BY STEP:

  • Nalej syrop klonowy do miseczki
  • Dodaj sok z cytryny i oliwę
  • Wymieszaj i sos gotowy
  • Pokrój truskawki
  • Posiekaj chilli
  • Wybij pestki z granatu
  • Truskawki i chilli nałóż na talerz
  • Dodaj pestki granatu
  • Polej danie sosem
  • Dodaj ricottę
  • Udekoruj danie listkami mięty
Galbani Ricotta 250 g
Sałatka z truskawkami i granatem
Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 1