Sorbet cytrynowo-bazyliowy z mascarpone

Sorbet cytrynowo-bazyliowy z mascarpone

SKŁADNIKI:

  • 1 czubata łyżka Mascarpone Galbani
  • 200g cukru
  • 200 ml wody
  • skórka z 1 cytryny
  • 10 listków świeżej bazylii

STEP BY STEP:

  • Wsyp cukier do garnka
  • Zalej wodą i gotuj
  • Następnie ostudź
  • Dodaj skórkę z cytryny i sok z cytryn
  • Wrzuć serek mascarpone
  • Dodaj listki bazylii
  • Schowaj do zamrażalnika na 5 godzin
  • Co 1 godzinę mieszaj
  • Gotową porcję udekoruj skórką z cytryny i bazylią
Galbani Mascarpone 500 g
Sorbet cytrynowo-bazyliowy z mascarpone
Czas przygotowania: 15 min + 5h chłodzenia

Ilość porcji: 4